BLOG

Via de blogs van WIT & FRIZZ wil ik met jullie op het gebied van LIFESTYLE, tips, ideetjes of andere zaken delen. Tips die misschien iets kunnen toevoegen voor jou, aan jouw leefstijl en interieur en daar mee aan de gezelligheid in huis en tuin. Ik hoop op een wisselend aanbod van blogs en soms misschien zelfs blogs die jou triggeren om zelf aan de slag te gaan. Leuk om op mijn eigen site te bloggen en met jullie onderwerpen die dichtbij mijzelf en WIT & FRIZZ staan te delen.

**********************************************************

**********************************************************

🖤🖤 ONDERWERPEN 🖤🖤

🖤 Najaars Kransje

🖤 Gesuikerde Peertjes

🖤 Pimp Je Drankje

🖤 Lampjes In De Tuin

🖤 Binnen Kijken Bij Karin

🖤 Werk Plekje

🖤 Restylen Van De Heerlijkheid

🖤 WIT & FRIZZ Summerparty

🖤 Fluitenkruid

*********************************************************

*********************************************************

🖤 NAJAARS KRANSJE

Hoe schattig is deze krans?! Heel leuk om te maken met een paar hortensia’s die nu volop overal te koop zijn. Naast de hortensia’s heb ik ook heide en eucalyptus gebruikt. Alle drie de materialen drogen mooi in, als het goed is. Een tip voor de hortensia ….. zorg dat hij niet te jong/te vers is. Hoe meer vocht er in de bloem zit, hoe meer hij bij het indrogen verschrompelt. Daarom zijn de hortensia’s in het najaar het meest geschikt. De blaadjes van de bloem voelen een beetje leerachtig aan.

De krans is op ijzerdraad opgedraaid. Op onderstaande foto’s zie je wat ik gebruikt heb. Het ijzerdraad heb ik dubbel genomen en daarna met groen tape, verkrijgbaar bij de bloemist en/of tuincentra omwikkelt. Door dat het tape groen is valt het minder op en is het wat stroever opbinden. Heb je geen ijzerdraad dan kun je ook een ijzeren hangertje verbuigen, je hebt dan gelijk een haakje om hem aan op te hangen. De toefjes worden dakpansgewijs stuk voor stuk met behulp van wikkeldraad strak vast gebonden tot je de hele krans rond bent. Door de toefjes klein te houden krijg je een mooi compact kransje. Ik heb de krans op gehangen aan een standaard, maar of je hem ophangt of neerlegt met een mooi windlicht er in, groot of klein maakt, het is super leuk om te doen en je hebt er heel lang plezier van. Hieronder vind je alle benodigdheden. 🖤🖤🖤

Benodigdheden:

  • Hortensia’s (3 stuks) – heide (1 potje) – eucalyptus (1 bos) – ijzerdraad – wikkeldraad – tape – tang – mesje.

****************************************************

🖤 GESUIKERDE PEERTJES

Ben je een beetje creatief dan is dit een leuk “klusje” om op een herfstachtige middag te doen. Een lijstje van de benodigdheden voor dit leuke werkje staat onder deze tekst. Ik heb in dit geval als basis een ijzeren emmertje gebruikt, maar een leuke pot of zelfs een roodstenen pot die je in jouw favoriete kleur verft kun je natuurlijk ook gebruiken. Vul de pot steekschuim. Normaal gebruik je dit steekschuim om verse bloemen in te steken en laat je hem vollopen met water, maar nu verwerk je het schuim droog. Dek het af met wat mos, zodat het steekschuim bedekt is. Dan de gesuikerde peertjes…..ik gebruik meestal stoofpeertjes, die zijn wat harder en blijven langer goed. Zet elk peertje op een stokje. De stokjes heb ik vaak wel in huis, omdat ik ze uit de potten van de oude hortensia’s trek voor ik ze weg gooi. Een saté prikker is waarschijnlijk niet stevig genoeg, maar je kunt er ook evt twee insteken. Daarna voorzie je elk peertje stuk voor stuk van laagje met een lijmspray offfff een laagje haarlak en rol je het peertje door de suiker, die klaar ligt in een schaaltje of een diep bord. Strooi evt met een lepel nog een beetje suiker over de niet geraakte plekjes. Laat hem even drogen en steek hem dan in de pot die je klaar hebt staan. Verdeel de peertjes mooi over de hele pot. Met wat plukjes mos kun je evtuele gaatjes vullen en voor extra herfst sfeer is het leuk om er wat dennenappeltjes tussen te verwerken. Zo’n mooie gevulde pot met peertjes is een leuke vervanging voor een bos bloemen op tafel! Succes!!! 🖤🖤🖤

Benodigdheden:

  • Een pot – stoofpeertjes – steekschuim – lijmspray of haarlak – stokjes of saté prikkers – mos – dennenappels – schaal voor de suiker –

*********************************************************

🖤 PIMP JE DRANKJE

Niets is zomers lekkerder dan een koel & ‘frizz’ drankje. Natuurlijk hebben we daar de koelkast voor, maar soms wil het oog ook wat. Super leuk om te maken en nog lekker ook, zijn ijsblokjes met fruit en of bijvoorbeeld mint of zelfs met lavendel. De ijsblokjes kunnen in allerlei vormpjes gemaakt worden. Van hartjes tot staafjes die voor lavendel zeer geschikt zijn, alles is mogelijk!

Wil je helemaal over de top, maak dan ijsblokjes met glitters. Wil je ze in je drankje, maak dan gebruik van eetbare glitters die je bij de bakspullen kunt vinden. Gebruik je ijsblokjes alleen ter decoratie, dan kun je gebruik maken van gewone glitters. Leuk om een emmer, schaal of koeler met ijs te vullen en daarin lekkere ijsjes (zie foto) of de flessen in te zetten. Heb je veel ijs nodig, koop dan de kant en klare ijsblokjes bij de supermarkt en versier het geheel met de zelf gemaakte blokjes! Proost op een sprankelende zomer! 🍹🍸

**********************************************************

🖤 LAMPJES IN DE TUIN

**********************************************************

Binnenkijken bij Karin

**********************************************************

🖤 WERKPLEKJE………

Het is nu al bijna een jaar dat ik besmet ben met het “het kralen virus” en alles wat daarbij hoort, van oorbel, armband tot baby ringen met kralen. Niets is lekkerder om alles uitgestald te hebben en om alles te kunnen laten staan op tafel. Weken, zo niet maanden heb ik met een volle eetkamertafel met allerlei doosjes met kralen gezeten. Dat kan als je alleen woont, maar echt gezellig vond ik het op een gegeven moment niet meer. Ik heb wel een apart kamertje voor WIT & FRIZZ, maar in de praktijk blijkt niet echt gezellig te zijn om daar te werken en toch wilde ik een plek hebben waar ik de kralen enz gewoon lekker zou kunnen laten staan. Uiteindelijk heb ik de knoop door gehakt en moest mijn hoekje met de haard er aan geloven. Het haardje met de stoeltjes was super leuk plekje om te stylen, maar zitten deed ik er nooit. Dus de stoeltjes op MP en voor het haardje heb ik een nieuw plekje gezocht en nu zit ik hier achter mijn grote tafel dit stukje te tikken, kan ik mijn laptopje permanent laten staan, heb ik alles voor de sieraden binnen hand bereik ennnnnnn kan ik alles laten liggen!!! Super, super blij dat ik de knoop doorgehakt heb. Ik zit toch gezellig in de kamer en heb alle ruimte om lekker aan de slag te gaan.

*********************************************************

🖤 RESTYLEN van DE HEERLIJKHEID

In het begin van het jaar ontstond het idee voor de veranderingen van DE HEERLIJKHEID, een gezellig restaurant in het hartje van Leidschendam. Het verzoek was om rust en licht in de zaak te creëren. Door een gezamenlijk bord op Pinterest aan te maken en iedereen daar zijn voorkeur en ideetjes aan kon geven, ontstonden er een aantal digitale moodboards.

Aan de hand van de moodboards zijn we op zoek gegaan naar nieuwe meubels, lees nieuwe stoelen en een sfeer haardje wat voor een stukje gezelligheid zou kunnen zorgen. De eerst keus was een aantal stoelen te vervangen voor banken, daarmee zou er al rust ontstaan. Ook de muren moesten er aan geloven. De lambrisering ging weg en de muur werd behangen met een licht van kleur ‘stenen” behangetje. De rest van de muren en het houtwerk werden in licht grijze tint, die mooi bij het behang past, geschilderd. Door de lichte tinten die op elkaar afgestemd zijn te gebruiken, ontstond er inderdaad en lichter en rustiger interieur.

Het was heel leuk om van het begin tot het einde dit proces te kunnen begeleiden. Als laatste kreeg ik de vrije hand om voor de accessoires te gaan shoppen en daarmee vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Gelukkig kunnen de klanten de veranderingen waarderen, want dat is uiteindelijk waar het om gaat, tevreden klanten.

Op de laatste foto’s zijn de veranderingen goed te vergelijken… 🙂

BEFORE ………
AFTER!!!!!!!!

********************************************************

🖤 WIT & FRIZZ PARTY “DREAMING OF SUMMER”

Afgelopen maandag (6 mei 2019) was het eindelijk zover. Na weken van voorbereiding, zijn we vanaf half 1 s’middags op gaan bouwen. Super leuk om alles wat ik al die tijd in mijn hoofd had, uit te gaan voeren. Want als ik echt eerlijk ben, dan is het stylen toch echt mijn grootste passie. Het hele plaatje klopte. Met extra tafels en de goede sfeer, die er sowieso in het zaaltje hangt, kon ik, samen met Jacq de diverse armbanden, enkelbandjes. oorbellen, geweldige strandtassen voor groot en klein en heel veel spulletjes op het gebied van interieur, allemaal een plekje geven!! Eerder dan ik verwachtte was het klaar en heb ik even op stoeltje kunnen genieten van alles. Bij aankomst s’avonds met de sfeer verlichting en later de kaarsjes aan, was de zomer een beetje voelbaar…..

Naast WIT & FRIZZ waren er nog een aantal bedrijfjes aanwezig, die het plaatje compleet maakten. Een dank je wel aan mijn lieve broer Martin en zijn bedrijf ‘Interior Design’, een bedrijf waar je terecht kunt voor allerlei vormen van ontwerpen van keuken tot bedrijfsruimte. Merel van ‘Color your Balance, voor de massages, Xan van ‘KIX’ voor de nagels, Bobbie van ‘Hair & Brows voor de haren en Kristel van ‘KIX 4 Nails voor de voeten.

Onder het genot van een hapje en een drankje heeft iedereen lekker rond kunnen snuffelen. Hier onder wat foto’s om een beetje sfeer te proeven en een extra dank je wel aan iedereen die geholpen heeft…….. van taarten maken, armbandjes maken, afrekenen, sjouwen tot de moeite nemen om langs te komen……. zonder jullie was het niet gelukt!!!!

DANK JULLIE WEL!!!!

********************************************************

🖤 FLUITENKRUID

Voor de party van WIT & FRIZZ wilde ik graag bloemen hebben. Omdat de ruimte best groot was, zou een bosje roosjes niet genoeg zijn. Om de kosten niet te veel op te laten lopen, ben ik samen met een vriendin fluitenkruid gaan plukken. Fluitenkruid staat in deze periode volop aan de kant van de weg te bloeien. Toen Joy er nog was, heb ik regelmatig tijdens het uitlaten een bosje geplukt. De bloemetjes blijven best een aantal dagen mooi, daarna gaan ze uitvallen, maar zelfs dat vind ik mooi. Zo gezegd zo gedaan! De flinke bossen die we geplukt hebben, heb ik netjes in drie gietijzeren emmers geschikt en zelfs in één van de emmers had ik nog takken sneeuwballen uit de tuin, die ik kon verwerken!! Al met al drie prachtig boeketten voor bijna niks, alleen de emmers heb ik gekocht!! Misschien een leuke tip als je tijdens deze periode een feestje viert!!