VOORJAAR / PASEN

Dit zijn de VOORJAARS- & PAASWORKSHOPS van WIT & FRIZZ. Op de algemene pagina vind je de uitgebreide informatie tav de workshops.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor een workshop? Mail dan naar witenfrizz@live.nl

WORKSHOP “SNIJPLANK

Tijdens deze workshop krijg je een plank van onbehandeld steigerhout. De plank is geschuurd, je kunt hem naturel laten of evt in de white of grey wash zetten. Zodra hij droog is kun je hem met diverse kleuren verf & sjablonen van tekst voorzien. Je kunt ook een gedeelte met schoolbordverf verven. Naast het verven is er ook de mogelijkheid om, met behulp van een speciale tang, figuurtjes in te branden. De plank kan evt van een laklaag voorzien worden. Als laatste wordt het geheel afgemaakt met touw en een toef aan het handvat.

Kosten 25,- euro voor een plank van 60 cm incl handvat & 30,- euro voor een plank van 90 cm incl handvat.

WORKSHOP “VIOOLTJES KRANS”

Super leuk om te maken is deze krans met viooltjes!! Door het toevoegen van wat eitjes en veertjes is het een Paaskrans en een pronkstuk tijdens de Paasdagen. De krans ligt op een onderbord en heeft een doorsnede van ongeveer 35 cm.
Kosten 32,50 euro per persoon

WORKSHOP “GEVULDE PAASPOT”

De roodstenen pot wordt wit geverfd en daarna gevuld met mos tot dat er een mooi bolletje ontstaat. Daarna wordt hij afgewerkt met diverse materialen in Paassfeer. De witte druifjes maken het geheel af. Mochten de druifjes, omdat ze seizoensgebonden zijn, niet verkrijgbaar zijn, dan zorg ik uiteraard voor een vergelijkbare vervanging!! De pot is ongeveer 17 cm hoog en heeft een doorsnede van ongeveer 25 cm.

Kosten 25,- euro per persoon (twee potten 40 euro per persoon)

WORKSHOP “ARMBANDEN”

Bij de zomer workshops vind je de uitgebreide beschrijving van de workshop “armbanden”. De armbanden kun je het hele jaar door maken, vandaar dat ze ook tussen de voorjaar/pasen workshops staan https://www.witenfrizz.nl/zomer/

Kosten 25,- euro per persoon

DUO WORKSHOP “ARMBANDEN”

Tijdens deze samengevoegde workshop kun je samen met je dochter(tje) of je kleindochter aan de slag. De jongste maakt vier armbandjes zoals beschreven staat bij de kinderworkshops en jij maakt de armbanden van de WORKSHOP “ARMBANDEN”, zoals beschreven bij de ZOMER workshops.

Kosten twee workshops samen 32,50 euro

WORKSHOP “HOUTEN BORDEN”

Tijdens deze workshop maak/verf je twee houten borden. Op verschillende manieren verf je een paashaas of eieren of een paashaas met eieren op houten bord van 50 x 50 cm. Dit zijn slechts voorbeelden. Je kunt met diverse kleuren werken en dat maakt of jouw bord met, bijvoorbeeld pasteltinten, er “lief” of met bijvoorbeeld zwart, zwart/wit, er “stoer” uit ziet. De eieren kun je evt ook versieren. Je paashaas en/of de eieren maak je evt af met lint, met een zelf gemaakte pompoen of wat stro. Je kunt het bord met een touw of lint ophangen, maar gewoon neerzetten is ook leuk!! Genoeg keus uit diverse materialen, zodat je met iets leuks de deur uit gaat!

Kosten 23,50 euro per persoon voor twee borden. ( wil je 1 bord dan is zijn de kosten 19,50 euro per persoon)

WORKSHOP “GEVULD EI”

Een leuke workshop met een super ei van ongeveer 15 cm doorsnede. Het ei wordt gevulde met verse bloemen en rust op een onderbord en in een krans (30 cm) die opgedraaid wordt met stro/hooi. Het geheel maak je af met diverse paasdecoratie.

Kosten 30,- euro per persoon

WORKSHOP “PAASTAART”

De Paastaart is een variant op de bloementaart. Ook deze taart wordt gemaakt van verse bloemen, maar door bijvoorbeeld kwarteleitjes, veertjes en andere (paas)decoratie, maak je hem speciaal voor de komende Paasdagen!! Je kunt ook drie kleine taartjes maken. Zowel de taart (32 cm) als de drie taartjes neem je op een onderbord mee naar huis!

Kosten 29.50 euro per persoon voor de taart

Kosten 24,50 euro per persoon voor de drie taartjes

DUO WORKSHOP “STRANDTAS”

Tijdens deze samengevoegde workshop kun je samen met je dochter(tje) of kleindochter aan de slag. De jongste maakt het strandtasje zoals beschreven staat bij de kinderworkshops en jij de strandtas zoals beschreven wordt bij de WORKSHOP “STRANDTAS”, die je bij de ZOMER workshops kunt vinden.

Kosten twee workshops samen 42,50 euro met het kleinste tasje & 45,- euro met de grote variant.