WORKSHOPS (ook voor kids)

Een gezellige creatieve middag/avond met vriendinnen??? Een (surprise) verjaardagsfeestje?? Een teamuitje???????? Een kinderfeestje?? Allemaal een goede redenen om een workshop bij WIT & FRIZZ te volgen.

De workshops kunnen in overleg op elke dag en avond/dagdeel,behalve de zondag, gegeven worden.
De workshops worden bij mij thuis gegeven. Heel fijn om dan de diversiteit aan materialen bij de hand te hebben. Maar ook een workshop op locatie behoort tot de mogelijkheden.. Er moeten dan wel minimaal 6 personen deelnemen aan de workshop en komt er een vergoeding voor de te rijden kilometers bij. Daar vind je meer over in de voorwaarden.

De avonden  beginnen om 20.00 uur en we proberen rond 22.00 uur af te ronden, met een uitloop tot 23.00 uur. De andere dagdelen gaan in overleg.
WIT & FRIZZ zorgt voor een hapje en een drankje ennnn voor alle materialen, tenzij anders aangegeven. Je komt met niets, maar gaat na een paar uurtjes met een mooie creatie ( en hopelijk 😉 ) een blij en tevreden gevoel de deur uit.

Wil je deelnemen aan een workshop of met de kids aan de slag, dan kun je mij contacten dmv een berichtje te versturen  via mail/ of te bellen. (zie contact), ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. WIT & FRIZZ heeft voor de workshops een aantal voorwaarden, wil je deelnemen aan een workshop dan zal ik je deze toesturen. Het hebben van “voorwaarden” klinkt heel zakelijk en vind ik nog steeds een beetje lastig, maar ze scheppen duidelijkheid voor alle partijen.

De foto’s van de workshops voor groot en klein zie je hieronder. Heb je nog vragen???? Ik lees ze graag!!!!

NB. ALLES WAT IN DE WORKSHOP GEMAAKT WORDT, KUN JE OOK BESTELLEN!!!

**********************************************************

**********************************************************

**********************************************************

** VOORJAAR/ZOMER WORKSHOPS **

–strandtassen– div formaten

–schelpentaart

–taart met hortensia’s en schelpen

–zomerkrans–

** VOORJAAR/PAAS WORKSHOPS**

–groot ei gevuld met bloemen–

–Paastaart–

–drie Paastaartjes–

–krans van kwarteleitjes 30 cm–

–krans van kwarteleitjes 35 cm–

–krans van grote eieren–

** NAJAAR/KERST WORKSHOP **

–kersttoef–

–kersttaartjes 3 stuks–

–kersttaart groot–

–metalen kerstboompje versieren–

–een pot met lichtjes en dennenappels–

–een toef maken–

–emmertje met peren–

–pompoenen verven —

–sinterklaaszak & krans–

** KIDS WORKSHOPS **

–cupcakes maken met bloemen–

–armbandjes maken-

–strandtasjes maken —

**********************************************************

** VOORJAAR/ZOMER **

**********************************************************

Vanaf nu elke maandagavond of een dagdeel/avond in overleg!!

De workshop “strandtas/rietentas” is al een paar jaar een suc6!! Tijdens de workshops ontstaan er door de creativiteit en het gebruik van diverse materialen, van schelpen, kralen, lint en verf, de meest bijzondere tassen! Wil jij naar het strand met iets bijzonders? Laat dan jouw eigen creativiteit los tijdens deze leuke workshop en maak jouw eigen unieke strand/boodschappen tas.

Er is nu ook de mogelijkheid om een mini strandtas te maken. Leuk om jouw dochter of een ander lief meisje mee te verrassen. De kleine tassen zijn in combinatie met de grote strandtas te maken. Wel fijn als je het van te voren aangeeft.

Deze tassen zijn allemaal gemaakt tijdens de workshop!! Door dat je gebruikt kunt maken van zoveel verschillende materialen komen er elke keer weer totaal verschillende tassen, soms letterlijk, uit de verf!! In ieder geval de moeite waard om te delen op de site.

De strandtassen zijn ook te bestellen, daarvoor gelden dezelfde prijzen als voor de workshop!!

Strandtas L 32,50 euro per stuk (voor volwassenen)

Strandtas M 15,- euro per stuk  (voor meisjes vanaf 6/7 jaar)

Strandtas S 12,50 euro per stuk (voor meisjes vanaf 2/3 jaar)

Strandtas XS 10,- euro per stuk, dit zijn echt hele kleintjes, meer voor de sier…..

 

Onderstaande tassen zijn op bestelling gemaakt, maar kun je natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken!!

–schelpentaart–

Van deze taart heb je heeeeeeeel lang plezier!! Door het aanbod van zoveel verschillende kleuren en soorten schelpen kun je de taart helemaal aanpassen aan jouw smaak en jouw interieur!

De doorsnede van de taart is 24 cm. Kosten voor deze taart zijn 26,50 incl een onderbord

–taart met hortensia & schelpen–

Deze taart is met verse hortensia’s. De bloem wordt helemaal kort gemaakt en in het steekschuim gestoken en vervolgens worden de schelpen, de zeesterren en evt andere materialen er in verwerkt. Een aanwinst op tafel.

De taart heeft een doorsnede van 24 cm. De kosten voor de taart zijn 26,50 incl onderbord.

–zomerkrans–

Met het maken van deze krans haal je gelijk de zomer in huis! Leuk om op te hangen of op een mooi bord neer te leggen. Zet een mooi windlicht in het midden en je hebt iig in huis een zomersfeertje!! De krans wordt opgebonden met een soort tilandsia , meestal in de tinten licht of donker grijs. Daarna versier je hem, met behulp van een lijmpistool met schelpjes & zeesterren. De grote keuze uit diverse andere materialen levert soms “keuze stress” op, maar uiteindelijk komt het helemaal goed en gaat iedereen tevreden de deur uit!!

De krans is er in twee maten 30 cm en 35 cm.

Kosten voor de krans van 30 cm 29,50  euro en de krans van 35 cm 34,50 euro

Wil je er een onderbord naar keuze en een windlicht bij?? Dat kan!! De kosten zijn 5 euro. Wel graag van te voren aangeven!! 😉

**********************************************************

**PASEN**

**********************************************************

–Groot ei gevuld met bloemen–

Een leuke (nieuwe) workshop met een super ei van ongeveer 15 cm doorsnede. Het ei wordt gevuld met verse bloemen en rust op een schaal naar keuze en in een krans die opgedraaid wordt met stro, hooi of mos. Het geheel maak je af met de diverse soort paasspulletjes die voor je klaar liggen. Het ei is goed opnieuw te vullen, dus een aanwinst in loop naar de paasdagen en de Pasen zelf.

–De Paastaart–

De Paastaart is een variant op de bloementaart. Ook deze taart wordt gemaakt met verse bloemen, maar door bijvoorbeeld kwarteleitjes, veertjes en andere decoratiematerialen, maak je hem speciaal voor de komende Paasdagen!!

–De drie Paastaartjes–

Voor de drie Paastaartjes geldt hetzelfde als voor de bloementaart. Ze zijn een variant op de drie andere taartjes. De Paasdecoratie maakt dat ze voor de komende Paasdagen een aanwinst zijn!

–De krans van 30 cm doorsnede met kwarteleitjes–

Het maken van de krans is een heerlijk “klusje”. Het opplakken van de eitjes is niet erg moeilijk. Het is wel de bedoeling dat er niet veel ruimte tussen de eitjes zit en een uitdaging om uiteindelijk zo uit de komen dat er alleen hele eitjes op de krans zitten. Daarna ga je ruimte tussen de eieren vullen met hooi. Een priegel werkje, maar het maakt de krans helemaal af. Echt een eyecather!! Je kunt de krans ophangen, dan zorgen we er voor, dat voordat je gaat plakken, er al een touw of een mooi lint aan de krans vastzit. De krans kun je ook op een mooi onderbord of een  stoere plank leggen, met of zonder windlicht.

–De krans van 35 cm doorsnede met kwarteleitjes–

Ook deze krans is leuk om te maken en een lust voor het oog als hij klaar is. Om bij deze krans de gaatjes op te vullen is er gebruik gemaakt van veertjes. Maar ook deze kun je, net als de krans hier boven, met hooi vullen.

–Krans met grote eieren–

Bij deze krans werk je wat grover en daarom is het ook mooi om met stro te werken. Ik maak hem al een paar jaar en ik blijf er elk jaar blij van worden.

 

 

**********************************************************

****************NIEUW***********************************

***********************************************************

De krans van gipskruid.

Je maakt een krans (doorsnede 35 cm) van gipskruid. De krans bind je met wikkeldraad en gipskruid mooi vol op. Door dat je hem vol opbindt blijft hij ook super mooi als hij opdroogt. Ook met de komende feestdagen is het een aanwinst. Door een paar kerstballetjes en of lichtjes toe te voegen, heb je ook tijdens de feestdagen iets bijzonders in huis. De krans kun je op hangen , maar ook op een mooie schaal met een windlicht in het midden is het een eyecatchter!!!!

Kosten 45,-  euro per persoon

**********************************************************

De bloemen taarten en bloemen cupcakes!! Super leuk om te maken ennnnn taartjes zonder calorieën! Je kunt kiezen tussen een taart maken, drie “grote”cupcakes.  De kleintjes worden in een rondje van steekschuim gemaakt. Om het geheel af te maken heb je de keuze uit diverse schalen. Natuurlijk zijn dit voorbeelden en  wordt er met verse materialen gewerkt, maar ik zorg altijd voor vergelijkbare bloemen en is het juist leuk om met de seizoenen mee te gaan, ook met de Kerst, Pasen en in zomerse sferen zijn ze leuk om te maken. ( zie Kerst & Paas workshops) Het is wel fijn als je bij de inschrijving aangeeft welke kleur jouw voorkeur heeft!!!! De workshop is ook voor kids. Meer info bij kids workshops. Hier onder de foto’s en de prijzen.

****************************************************************

****************************************************************

De bloementaart

De bloementaart is echt heel leuk om te maken!! Uiteraard weer de keuze uit diverse materialen. Echt een aanwinst en weer eens iets anders dan een gewoon bloemetje!! De taart heeft een doorsnede van 25 cm.

Kosten 26,50 per persoon

 

****************************************************************

Drie middel grote cupcakes

De drie cupcakes zijn eigenlijk drie mini taartjes.

Kosten 22,50 euro per persoon

 

********************************************************

********************************************************

**KERST**

********************************************************

Kersttoef

Deze kersttoef wordt gebonden als een plat boeket. Samen met de diverse soorten (kerst) groen en de div. andere materialen kun je iets moois maken voor op de voordeur, voor aan een trapje of een mooi louvre deurtje!!

De toef heeft een totale lengte van ongeveer 55 cm.

Kosten 25,- euro per persoon ( een setje lichtjes 2,50 euro extra)

 

Mail naar witenfrizz@live.nl

********************************************************

Kersttaart groot

De kersttaart is vergelijkbaar met de taarten die al eerder tijdens een workshop gemaakt kunnen worden, alleen zijn deze helemaal in kerstsfeer!!

Kosten 26,50 per persoon. ( een setje lichtjes 2,50 euro extra)

Mail naar witenfrizz@live.nl

********************************************************

Kersttaartjes drie stuks

Net als hierboven beschreven maak je drie taartjes, alleen maak je nu gebruik van kerstgroen en kerstspulletjes!!

Kosten 22,50 euro per persoon. ( een setje lichtjes 2,50 euro extra)

Mail naar witenfrizz@live.nl

********************************************************

Metalen kerstboompje versieren

Het boompje versier je met mos, kerstgroen of zoals op de foto staat( lang houdbaar) ,lichtjes op batterijen, zodat je het boompje overal kunt plaatsen en natuurlijk is er keuze uit dennenappeltjes, kerstballetjes ed in diverse kleuren zodat je hem helemaal kunt maken naar jouw eigen idee en smaak!! Het boompje is 23 cm breed en 63 cm hoog.

Kosten per boompje 25,- euro pp of twee boompjes 45,- euro per persoon

De voorraad is beperkt, geef je daarom zsm op om zeker te zijn van een plekje.

Mail naar witenfrizz@live.nl

********************************************************

Een pot vullen met lichtjes en dennenappels.

Ook al is het pas herfst, een pot gevuld met lichtjes en dennenappels is nu al een blikvanger in jouw interieur! Je kunt kiezen voor 1 of 2 potten. De kleur van de stenen pot wordt in overleg gekozen en staat de pot bij aanvang van de workshop, in de uitkozen kleur, al voor jou klaar!! Natuurlijk is de pot met kerst ook een eyecatcher. Stooi er wat glitters en of sneeuw over heen en je hebt tot na de feestdagen plezier van jouw staaltje creativiteit!

Kosten 25,- euro per pot per persoon. Twee potten per persoon 40,- euro

********************************************************

Een toef maken

Een nieuwe workshop is het maken van een toef. Met diverse soorten groen en evt bloemen bind je een soort slinger. Om het helemaal af te maken is het mooi om aan de onderkant iets te hangen. In dit geval is daarvoor een zinken klokje gebruikt maar dat kan van alles zijn of juist niet en maak je hem alleen met de verse materialen. De toef is van knoop tot de onderkant van de bel ongeveer 60 cm. Natuurlijk kan de toef ook heel goed in een kerstuitvoering gemaakt worden, door het toevoegen van kerstgroen en subtiel wat kerstballetjes te verwerken kun je met zo’n mooie toef je (kerst)voordeur versieren!! Hieronder een toef met een vleugje kerst…..binnenkort zal ik een echte kerstvariant plaatsen.

Kosten 27,50 euro per persoon

 

Ennnnnnn de toef met een vleugje kerst……..

********************************************************

Emmertje met gesuikerde peren

Een super leuk herfststuk voor op tafel. De peren bewerken je eerst met suiker en daarna verwerk je ze in een metalen emmertje (21 cm hoog en 22 cm doorsnede). Uiteraard zijn er diverse andere materialen waarmee je het helemaal af kunt maken.

Kosten 22,50 euro per persoon ( twee emmers 35,- euro per persoon)

********************************************************

Pompoenen verven

Ben jij ook geen fan van de natuurlijke kleuren van de pompoenen?? Dan is dit je kans om ze aan te passen naar jouw favoriete kleur(en) en daarmee en emmer of een stenen in jouw kleur geverfde pot. Ook hierbij kun je gebruik maken van alle andere beschikbare materialen.

Kosten 25 euro per persoon ( twee emmers of potten 37,50 per persoon)

Schaal (naar keuze) gevulde met door jouw geverfde pompoenen en waxinehouder (naar keuze) voor een echte herfstsfeer op jouw tafel.

Kosten 25,- euro per persoon

**********************************************************

Sinterklaaszak & krans ( naar keuze)

Verf met sjablonen jouw tekst of een naam op de jutezak en maak hem daardoor speciaal. Daarnaast maak je ook een leuke krans in sintsfeer.

Kosten 27,50 per persoon

*********************************************************

*********************************************************

 

************* KIDS WORKSHOPS ***********

**********************************************************

Bloemen cupcakes maken, Drie cupcakes in cupcake houder. Voor meer foto’s zie de workshops hier boven,

Kosten 13,50 per kind

 

**********************************************************

Sleutelhanger en drie elastieken armbandjes maken.  Kosten 10,- euro per kind

**********************************************************

Strandtasje versieren. Een tasje van 32 cm breed en 15 cm hoog.  Kosten  12,50  euro per kind.  Tasje 40 cm breed en 20 cm hoog. Kosten 16,50 euro per kind

 

 

 

 

**********************************************************

**********************************************************