WORKSHOPS (ook voor kids)

Een gezellige creatieve middag/avond met vriendinnen??? Een (surprise) verjaardagsfeestje?? Een teamuitje???????? Een kinderfeestje?? Allemaal een goede redenen om een workshop bij WIT & FRIZZ te volgen.

De workshops kunnen in overleg op elke dag en avond/dagdeel,behalve de zondag, gegeven worden.
De workshops worden bij mij thuis gegeven. Heel fijn om dan de diversiteit aan materialen bij de hand te hebben. Maar ook een workshop op locatie behoort tot de mogelijkheden.. Er moeten dan wel minimaal 6 personen deelnemen aan de workshop en komt er een vergoeding voor de te rijden kilometers bij. Daar vind je meer over in de voorwaarden.

De avonden  beginnen om 20.00 uur en we proberen rond 22.00 uur af te ronden, met een uitloop tot 23.00 uur. De andere dagdelen gaan in overleg.
WIT & FRIZZ zorgt voor een hapje en een drankje ennnn voor alle materialen, tenzij anders aangegeven. Je komt met niets, maar gaat na een paar uurtjes met een mooie creatie ( en hopelijk 😉 ) een blij en tevreden gevoel de deur uit.

Wil je deelnemen aan een workshop of met de kids aan de slag, dan kun je mij contacten dmv een berichtje te versturen  via mail/ of te bellen. (zie contact), ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. WIT & FRIZZ heeft voor de workshops een aantal voorwaarden, wil je deelnemen aan een workshop dan zal ik je deze toesturen. Het hebben van “voorwaarden” klinkt heel zakelijk en vind ik nog steeds een beetje lastig, maar ze scheppen duidelijkheid voor alle partijen.

De foto’s van de workshops voor groot en klein zie je hieronder. Heb je nog vragen???? Ik lees ze graag!!!!

NB. ALLES WAT IN DE WORKSHOP GEMAAKT WORDT, KUN JE OOK BESTELLEN!!!

**********************************************************

**********************************************************

WORKSHOP AGENDA NOVEMBER/DECEMBER 2018

**********************************************************

** WINTER/KERST WORKSHOPS **

–de kerstaart–

–twee potten met kerstballen–

–drie kersttaartjes–

–(kerst)toef-

–armbanden maken–

** NAJAARS WORKSHOPS **

–een krans of toef op een standaard maken–

–armbanden maken–

–de bloementaart(jes)–

–pompoenen verven–

** VOORJAAR/ZOMER WORKSHOPS **

–strandtassen– div formaten–

–schelpentaart–

–taart met hortensia’s en schelpen–

–zomerkrans–

** VOORJAAR/PAAS WORKSHOPS**

–groot ei gevuld met bloemen–

–Paastaart–

–drie Paastaartjes–

–krans van kwarteleitjes 30 cm–

–krans van kwarteleitjes 35 cm–

–krans van grote eieren–

** KIDS WORKSHOPS **

–cupcakes maken met bloemen–

–armbandjes maken-

–strandtasjes maken —

**********************************************************

** KERST WORKSHOPS **

**********************************************************

–de kersttaart–

De kersttaart is de bloementaart die aangepast wordt aan de kerst. Een pronkstuk op tafel ipv het traditionele kerststuk.

Kosten 28,50 euro per persoon. ( met kerstlichtjes 2,50 euro extra)

–twee metalen potten met kerstballen–

Twee metalen potten vul je met kerstballen, lichtjes, sneeuw en nog andere materialen. Door de lichtjes onder sneeuw geven ze een dromerige sfeer. De lichtjes gaan op batterijen, dus je kunt de potten overal neerzetten!!

Kosten 29,50 euro per persoon.

–drie kersttaartjes–

Net als de grote bloementaart worden de taartjes helemaal aangepast qua materialen. De taartjes zijn heel leuk om de kersttafel te versieren. Klein maar fijn en met waxinelichtjes erbij de ultieme aankleding van het kerstdiner.

Kosten 24,50 euro per persoon. (met kerstlichtjes 2,50 extra)

–de (kerst) toef–

Een prachtige toef gebonden van diverse soorten groen waaronder kerstgroen, met een metalen bel en diverse andere materialen naar keuze.

Kosten 25,- euro per persoon. (met kerstlichtjes 2,50 extra)

–armbanden maken–

Natuurlijk kun je ook gewoon armbandjes blijven maken, want hoe leuk is het om armbanden naar eigen keuze te maken, die jouw kerstoutfit helemaal compleet maken of juist iets voor iemand anders te maken en een orgineel kadootje te kunnen geven!!

Kosten 22,50 euro per persoon.

IMG_7168 

**********************************************************

** NAJAARS WORKSHOPS **

**********************************************************

–Een krans of een toef op standaard maken–

Tijdens deze workshop maak je een krans of een toef. De krans wordt met kleine toefjes bloemen en/of blad opgebonden op ijzerdraad. De toef is een soort handgebonden boeketje. Zowel de krans als de toef hang je aan de kant en klare standaard. Mocht de voet niet in jouw kleur zijn, kan de voet ook eventueel geverfd worden. De groene materialen die gebruikt worden drogen veel al mooi in, waardoor je lang plezier hebt van je krans of toef. Natuurlijk is hij aan elk seizoen aan te passen door de keuze van de materialen.

Kosten 34,50 euro per persoon

 

–Armbanden maken–

WIT & FRIZZ is een spannende weg ingeslagen met deze nieuwe workshop, maar hoe leuk is om drie armbanden naar jouw eigen smaak te kunnen maken. Door ook hierin een grote keuze uit bedels en kralen te hebben, kan het niet anders dan dat je met een geweldige creatie de deur uit gaat. De keuze is aan jou, maar in principe is het de bedoeling dat je twee armbanden rijgt, met daar tussen ook de nodige bedels en 1 armband van zijde ( over de zijden band kunnen ook bedels geschoven worden)  of een ander materiaal maakt.  Ik denk daarbij aan een gevlochten band van koord. Maar drie armbanden rijgen mag natuurlijk ook. Heb je daar niet genoeg aan of wil je meer maken dan kan dat in overleg en tegen extra betaling. Al met al denk ik een workshop met leuke ‘keuze stress’.

Kosten 22,50 euro per persoon

 

–de grote bloementaart en/of drie kleintjes–

De bloementaart is er sinds vorig jaar maar is nog steeds super leuk om te maken. Bovendien zijn dit taarten zonder calorieën en wie wordt daar nou niet blij van!? Voor de taarten wordt er gebruik gemaakt van verse materialen. Hieronder staan voorbeelden, het streven is dn ook om zoveel mogelijk vergelijkbare materialen te gebruiken. De taart kan in elk seizoen gemaakt worden, dus ook voor de kerstdagen is dit een hele leuke workshop. Uiteraard maak je het geheel af met een onderbord naar keuze!! Ook voor de kids is het leuk om tijdens een feestje drie kleine taartjes te maken! Meer info daarover vind je de workshops voor kids. ( even scrollen)

Kosten 28,50 euro per persoon voor een grote taart.

Kosten 24,50 euro per persoon voor drie taartjes.

 

–Pompoenen verven–

Pompoenen of sierfruit horen bij het najaar. Maaaaaaaaaaaaaar ik ben geen mens die van de kleuren geel en oranje houdt…… vandaar dat ik ze graag in mijn kleuren verf. Met een beetje creativiteit kun je de leukste pompoentjes maken. Samen met wat glitters, lichtjes en wat bloemetjes ziet er super schattig uit. Ben jij meer van het stoere dan zijn de pompoenen die met schoolbordverf geverfd worden vast meer wat voor jou!! Leg ze als ze geverfd zijn op een schaal met een waxinehouder of op een mooi gevulde pot en je hebt de najaarssfeer in huis.

Kosten 25,- per persoon

 

**********************************************************

**********************************************************

** VOORJAAR/ZOMER **

**********************************************************

–de strandtas–

De workshop “strandtas/rietentas” is al een paar jaar een suc6!! Tijdens de workshops ontstaan er door de creativiteit en het gebruik van diverse materialen, van schelpen, kralen, lint en verf, de meest bijzondere tassen! Wil jij naar het strand met iets bijzonders? Laat dan jouw eigen creativiteit los tijdens deze leuke workshop en maak jouw eigen unieke strand/boodschappen tas.

Er is nu ook de mogelijkheid om een mini strandtas te maken. Leuk om jouw dochter of een ander lief meisje mee te verrassen. De kleine tassen zijn in combinatie met de grote strandtas te maken. Wel fijn als je het van te voren aangeeft.

De strandtassen zijn ook te bestellen, daarvoor gelden dezelfde prijzen als voor de workshop!!

Strandtas L 32,50 euro per stuk (voor volwassenen)

Strandtas M 15,- euro per stuk  (voor meisjes vanaf 6/7 jaar)

Strandtas S 12,50 euro per stuk (voor meisjes vanaf 2/3 jaar)

Strandtas XS 10,- euro per stuk, dit zijn echt hele kleintjes, meer voor de sier…..

 

Onderstaande tassen zijn op bestelling gemaakt, maar kun je natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken!!

–schelpentaart–

Van deze taart heb je heeeeeeeel lang plezier!! Door het aanbod van zoveel verschillende kleuren en soorten schelpen kun je de taart helemaal aanpassen aan jouw smaak en jouw interieur!

De doorsnede van de taart is 24 cm. Kosten voor deze taart zijn 26,50 incl een onderbord

–taart met hortensia & schelpen–

Deze taart is met verse hortensia’s. De bloem wordt helemaal kort gemaakt en in het steekschuim gestoken en vervolgens worden de schelpen, de zeesterren en evt andere materialen er in verwerkt. Een aanwinst op tafel.

De taart heeft een doorsnede van 24 cm. De kosten voor de taart zijn 26,50 euro incl onderbord.

–zomerkrans–

Met het maken van deze krans haal je gelijk de zomer in huis! Leuk om op te hangen of op een mooi bord neer te leggen. Zet een mooi windlicht in het midden en je hebt iig in huis een zomersfeertje!! De krans wordt opgebonden met een soort tilandsia , meestal in de tinten licht of donker grijs. Daarna versier je hem, met behulp van een lijmpistool met schelpjes & zeesterren. De grote keuze uit diverse andere materialen levert soms “keuze stress” op, maar uiteindelijk komt het helemaal goed en gaat iedereen tevreden de deur uit!!

De krans is er in twee maten 30 cm en 35 cm.

Kosten voor de krans van 30 cm 29,50  euro en de krans van 35 cm 34,50 euro

Wil je er een onderbord naar keuze en een windlicht bij?? Dat kan!! De kosten zijn 5 euro. Wel graag van te voren aangeven!! 😉

**********************************************************

**PASEN**

**********************************************************

–Groot ei gevuld met bloemen–

Een leuke (nieuwe) workshop met een super ei van ongeveer 15 cm doorsnede. Het ei wordt gevuld met verse bloemen en rust op een schaal naar keuze en in een krans die opgedraaid wordt met stro, hooi of mos. Het geheel maak je af met de diverse soort paasspulletjes die voor je klaar liggen. Het ei is goed opnieuw te vullen, dus een aanwinst in loop naar de paasdagen en de Pasen zelf.

–De Paastaart–

De Paastaart is een variant op de bloementaart. Ook deze taart wordt gemaakt met verse bloemen, maar door bijvoorbeeld kwarteleitjes, veertjes en andere decoratiematerialen, maak je hem speciaal voor de komende Paasdagen!!

–De drie Paastaartjes–

Voor de drie Paastaartjes geldt hetzelfde als voor de bloementaart. Ze zijn een variant op de drie andere taartjes. De Paasdecoratie maakt dat ze voor de komende Paasdagen een aanwinst zijn!

–De krans van 30 cm doorsnede met kwarteleitjes–

Het maken van de krans is een heerlijk “klusje”. Het opplakken van de eitjes is niet erg moeilijk. Het is wel de bedoeling dat er niet veel ruimte tussen de eitjes zit en een uitdaging om uiteindelijk zo uit de komen dat er alleen hele eitjes op de krans zitten. Daarna ga je ruimte tussen de eieren vullen met hooi. Een priegel werkje, maar het maakt de krans helemaal af. Echt een eyecather!! Je kunt de krans ophangen, dan zorgen we er voor, dat voordat je gaat plakken, er al een touw of een mooi lint aan de krans vastzit. De krans kun je ook op een mooi onderbord of een  stoere plank leggen, met of zonder windlicht.

–De krans van 35 cm doorsnede met kwarteleitjes–

Ook deze krans is leuk om te maken en een lust voor het oog als hij klaar is. Om bij deze krans de gaatjes op te vullen is er gebruik gemaakt van veertjes. Maar ook deze kun je, net als de krans hier boven, met hooi vullen.

–Krans met grote eieren–

Bij deze krans werk je wat grover en daarom is het ook mooi om met stro te werken. Ik maak hem al een paar jaar en ik blijf er elk jaar blij van worden.

 

 

**********************************************************

****************NIEUW***********************************

***********************************************************

De krans van gipskruid.

Je maakt een krans (doorsnede 35 cm) van gipskruid. De krans bind je met wikkeldraad en gipskruid mooi vol op. Door dat je hem vol opbindt blijft hij ook super mooi als hij opdroogt. Ook met de komende feestdagen is het een aanwinst. Door een paar kerstballetjes en of lichtjes toe te voegen, heb je ook tijdens de feestdagen iets bijzonders in huis. De krans kun je op hangen , maar ook op een mooie schaal met een windlicht in het midden is het een eyecatchter!!!!

Kosten 45,-  euro per persoon

 

********************************************************

********************************************************

 

************* KIDS WORKSHOPS ***********

**********************************************************

Bloemen cupcakes maken, Drie cupcakes in cupcake houder. Voor meer foto’s zie de workshops hier boven,

Kosten 13,50 per kind

 

**********************************************************

Sleutelhanger en drie elastieken armbandjes maken.  Kosten 10,- euro per kind

**********************************************************

Strandtasje versieren. Een tasje van 32 cm breed en 15 cm hoog.  Kosten  12,50  euro per kind.  Tasje 40 cm breed en 20 cm hoog. Kosten 16,50 euro per kind

 

 

 

 

**********************************************************

**********************************************************